Публикация

Окото е мозък, изведен в периферията

Окото е мозък, изведен в периферията

Коментари

Добро представяне!
Но защо сред тази нова апаратура липсва средството за контрол върху всички тези манипулации или хирургико инвазивни операции?
За каква модерна Офталмология може да се говори след като тези липсват!

Как този ще проконтролира - види какъв е резултата от една такава дълбоко инвазивна операция, по подмяната на естествената очна леща с един имплант, който е далеч от качествата на естествената леща?

Къде е Wavefront Аберометъра, който да им покаже какво точно вижда пациента върху своята ретина? И какво става с вътреочния Астигматичен дисбаланс в резултат на тази подмяна! И рефлектира като външен проблем! За което очевидно му трябва Корнеален топограф!

И как точно тези услуги които те предлагат се съотнасят с текстовете от Закона за Здравето цитирани в   т. 1 и т. 4 от ал. 2 от чл. 81, които гласят: „своевременност, достатъчност и качество на медицинската помощ“ и „зачитане правата на пациента“!

Да не говорим, че операцията на КАТАРАКТА не е лечение! А просто спасяване на положението със всички последици от това! Реално тук лечение няма! Защото помътняването на тъканите в самото око продължава! И не е ограничено по никакъв начин!

Този "професор" изглежда трябва да се замисли и над този въпрос! Световната Общност има достатъчно разработки в това отношение. Според техни твърдения 60% от склонните да развият КАТАРАКТА чрез определен режим на прием на необходимите за регенерацията на клетките в окото антиоксиданти, промотори и други микроелементи могат никога да не доживеят нуждата от една такава инвалидизираща операция!

Явно въпрос на достойнство е дали тези ще се съобразят с т. 1 и т. 4 от ал. 2 от чл. 81, които гласят: „своевременност, достатъчност и качество на медицинската помощ“ и „зачитане правата на пациента“!

Или отново стигаме до вица за Чукчетата! Където един Чукчи занесъл ръкописа си на един редактор, за да отпечата книгата му. Редактора го прочел. И попитал: Ти чете ли какво си написал?
А Чукчето му отговорил: Чукчи писатеь! Чукчи не читатель!

Та и тази Докторска работа същата!