Публикация

Министър Кацаров: 20 000 са жертвите на коронавируса у нас!

Министър Кацаров: 20 000 са жертвите на коронавируса у нас!

20 000 са жертвите на коронавируса у нас - цифрата бе обявена във видео обръщение на министър д-р Стойчо Кацаров, в което той коментира последните си стъпки в здравеопазването - кадрови рокади и проверки!

 

За високия брой починали от COVID-19 той вини директно предишното правителство. Д-р Кацаров се спира и на кадровите рокади в двете болници - "Лозенец" и Александровска, както и пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев като директор на НЦЗПБ. Стана ясно още, че Агенцията по вписванията е отказала да впише в регистъра кадровите промени, което по думите на министъра излиза извън нейните законови правомощия. 

 

"Отправям призив към министъра на правосъдието да провери законосъобразността на действията на директора на Агенцията по вписванията и ако установи, както твърдя, че тя е надскочила правомощията си и е нарушила закона, да я освободи от заеманата длъжност. Искам да отправя много ясно послание и за това, че някои хора, изпълнителни или други директори, се опитват да се представят пред обществото като жертви. Не са жертви тези, които години наред са стояли на държавната софра и са правили каквото си поискат", посочва министърът. 

 

Вижте цялото видео изявление по-долу!

Коментари