Публикация

Проверка в „Пирогов“ за фалшиви хоспитализации

Проверка в „Пирогов“ за фалшиви хоспитализации

Имаме данни и предварителни сигнали за нарушения по отношение на НЗОК и за фалшиви хоспитализации в „Пирогов”. Към момента в лечебното заведение тече проверка. Не става въпрос за чистка, но в страната и София има няколко проблемни болници.


Това каза заместник-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров пред Нова телевизия.


Той добави, че Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания е в изключително лошо състояние.


Зам.-министърът коментира и отказа на Агенцията по вписванията да отрази предложените промени в 

 

ръководството на болница „Лозенец“ и УМБАЛ „Александровска“ 

 

„Все още не сме получили отговор от правосъдното министерство. Реакцията беше по-скоро провокирана от казуса с „Александровска” болница. В „Лозенец” има обжалване и спиране не по същество, а заради вписването от СГС. По същия казус има жалба и от „Александровска” болница, но решението на съда е отрицателно. Те отказват да спрат вписването. Спира го Агенцията”, обясни д-р Петров.


Той е категоричен, че „не е работа на Агенцията да проверява основания“.

Те се проверяват от съда. Работата на Агенцията е да направи вписването, а не да преценява дали някой пише грамотно, добави зам.-министърът.

 

Относно съмненията за 

 

незаконни трансплантации в болница „Лозенец“ 

 

д-р Петров отбеляза, че Агенция „Медицински надзор“ е сезирала ДАНС и здравния министър за тези случаи.

 

„ДАНС е препратила информацията и до ГДБОП. Не подлежи на съмнение, че бившият здравен министър е бил сезиран за тези случаи”, каза заместник-министърът.


По негови думи незаконни трансплантации са се извършвали в продължение на около година и половина.


„В украински вестници се появи информация за починал донор. Извършваме проверка и по тези сигнали”, подчерта още д-р Петров.


Сертификатите за COVID-19


„Въпросът дали да се издават сертификати на преболедували, диагностицирани с антигенни тестове, трябва да бъде решен от Европейската комисия.
Водят се разговори и тече процедура. Ще настояваме този казус да се уреди. Предполагаме, че до 15 юни всичко ще е ясно”, допълни д-р Димитър Петров.

Коментари

Т.н.д-р Димитър Петров и кликата от МЗ явно изпълняват с чест поставената им задача - пълна ликвидация на българското здравеопазване ! Кой беше този , който им постави задачата ? Започвайки с пенсионирането на проф.Кантарджиев - личен проект на основателя на ДБ през 2004 г. преди това - един от "бащите " на клиничните пътеки !, Без да е помогнал истински на нито един / нула / болен човек , без да е поставил 1 / една / ваксина през живота си , зам министър по онова време /Костов 1999 - 2001 г /Стойчо Кацаров  се осмелява да коментира дейността на един "администратор " като проф. Кантарджиев ....След това и гавазите в лицето на замовете получиха съответните "партийни поръчения " .... Каква я мислят тези "доброжелатели "? Никой ли не ги научи , че по време на пандемия , дори и целта е да се "чегърта " - към здравето не се посяга ! Проф. Атанас Малеев - зет на Живков - добър лекар / поне това / , но кофти човек не си позволи до такава степен умишлена разруха....
Това напомня на най-мракобесните години след 9 09 1944 г , когато некадърните , безпросветните , озлобените и завистливите унищожиха - морално или физически - елита на България ! Не ми приказвайте за най-беден , най-корумпиран , най-болен и най - рано измиращ народ Като се появяват такива "управници " стихийно и периодично дори и тези внушения могат да станат факт! И тогава - жална ни майка ! Извинете , че в коментара ми съм намесила и политика ,, но действията са чисто политически !

Няма да мирясат докато не сменят всички шефове.