Публикация

HoLEP на 280-грамова простатна жлеза

HoLEP на 280-грамова простатна жлеза

Урологът от Хил клиник Д-р Георги Георгиев докладва случай на пациент с рекордната 280-грамова простата по време на Националния симпозиум по урология в гр. Сандански днес. Колегите му от другите болници бяха респектирани от проведеното от него безкръвно лазерно отстраняване на жлезата, продължило едва 40 минути и завършило с отстраняване на 210 гр. тъкан.

 

Д-р Георгиев подчерта, че подходът, който използва ен блок холмиум енуклеация с ранна апикална дисекция, при която се започва апикално и се запазва максимално сфинктера от механични травми. Това значително ограничава нежеланите странични ефекти като постоперативна инконтиненция.

 

Холмиум енуклеацията се владее от малцина уролози, но има сериозни предимства както по отношение радикалността на хирургията, така и за бързината на операцията, когато става дума за големи като обем простати. Не без значение е, че отделената хиперплазирала тъкан подлежи на хистологичен анализ, което свежда до минимум риска да се "изпусне" евентуален начален злокачествен процес.

 

Хил клиник от години практикува изключително лазерна урология при пациенти с ДПХ и е сред лечебните заведения в страната, а и в Европа със сериозен опит и хиляди успешно излекувани пациенти. Д-р Георгиев, от самото създаване на болницата, работи в посока популяризиране на модерните методи на лечение на ДПХ както сред урологичната общност, така и сред пациентите.

 

За повече информация относно метода и за консултация при д-р Георги Георгиев , не се колебайте да се свържете с Хил клиник на 02 4393131

Коментари