Публикация

МБАЛ „Централ Хоспитал“ - един от центровете на Национална кампания "БЪБРЕЦИ БЕЗ БОЛКА“

МБАЛ „Централ Хоспитал“ - един от центровете на Национална кампания "БЪБРЕЦИ БЕЗ БОЛКА“

Екипът на отделението по Урология в МБАЛ „Централ Хоспитал“ е едно от местата, в които се провежда Национална кампания "БЪБРЕЦИ БЕЗ БОЛКА“. От 21 до 24 юни 2021 г. тук ще има безплатен скрининг за пациенти с бъбречно-каменна болест. Прегледите включват и абдоминална ехография, за която също не се заплаща, за нея не се изисква и направление от специалист.

 

Пациентите трябва да бъдат информирани за заболяването

 

Кампанията се организира от Сдружението на пациентите с бъбречно-каменна болест, а една от целите е да се изгради информираност у пациентите за заболяването, така че те да осъзнаят своята роля в превенцията и лечебно-диагностичния процес, за да могат да се ангажират със специалистите в съвместно вземане на решения, както и да развият умения за собствен контрол върху болестта.

 

Всички, които желаят да се консултират, могат да го направят през сайта на Сдружението: www.bkb.bg.

 

Подарък за всеки пациент

 

Всеки пациент ще получи като подарък новото издание на "Наръчник за пациента с БКБ“.

 

Стартът на националната кампания "БЪБРЕЦИ БЕЗ БОЛКА“ бе даден на 12 юни (събота) в 10 ч., в Клиниката по нефрология към УМБАЛ "Александровска“ с колективно пиене на вода от пациенти и медици, тъй като редовната консумация снижава риска от образуване на камъни и помага за по-лесното им елиминиране. Тя се провежда в 27 лечебни заведения в 13 града от страната.

Коментари