Публикация

ДКЦ „Софиямед“ с VIP хематологичен пакет

ДКЦ „Софиямед“ с VIP хематологичен пакет

ДКЦ „Софиямед“ разширява обхвата на своите VIP профилактични пакети и предлага на своите пациенти възможност за провеждане на специализирана диагностика и в областта на хематологичните заболявания.


Вследствие на ограничителните мерки във връзка с ковид пандемията специалистите по клинична хематология в медицински комплекс „Софиямед“ установяват, че голяма група пациенти, които oсвен лесна уморяемост, обща отпадналост, отслабване на тегло без видимо кървене, страдат и от

 

различни хематологични заболявания, „отключени“ след прекараната ковид инфекция

 

или неглижирани от пациента или наблюдаващите го лекари заради епидемичната обстановка.


Някои от тези пациенти имат и фамилна обремененост за хематологични заболявания и не могат да се ориентират към какъв специалист и изследвания да се насочат.


За тях ДКЦ „Софиямед“ създаде VIP-хематологичния пакет, посредством който пациентите могат да получат

 

комплексна оценка на състоянието

 

си чрез разширени хематологични, биохимични и образни изследвания. В пакета е включен и преглед от хематолог, който след индивидуална консултация с пациента прави заключение и дава оценка на състоянието след извършените изследвания, и при нужда назначава лечение.


„Понякога хематологичните заболявания не са с драматични оплаквания, но често те протичат дълго и не са притеснителни за болния – сърбежи по кожата, изпотявания без физическо натоварване, поддържане на температура до 37.1, 37.2 градуса, виолетови петна по кожата, единични увеличени лимфни възли. Хематологичният пакет е подходящ и за пациенти с подобни оплаквания, които искат бързо, в рамките на 1-2 дни да получат компетентна оценка на състоянието си“, коментира д-р Цветан Алайков, хематолог в ДКЦ „Софиямед“ и началник на Отделението по клинична хематология в УМБАЛ „Софиямед“.
Повече информация за VIP хематологичен пакет вижте ТУК
Пакет запазете на тел. 0895 555463

Коментари