Публикация

ДКЦ „Софиямед“ с консултативен УНГ кабинет и през уикенда

ДКЦ „Софиямед“ с консултативен УНГ кабинет и през уикенда

Уважаеми пациенти, напомняме Ви, че на територията на ДКЦ „Софиямед“ – БЛОК 1 функционира консултативен УНГ кабинет и през уикенда.


Прегледите на деца и възрастни се извършват от 9:00 до 13:00 часа

 

от специалистите от Отделението по УНГ заболявания на лечебното заведение.
За посещение на кабинета е необходимо предварително записване, но ако състоянието Ви изисква спешна намеса, ще Ви очакваме и без такова.


„С работата ни в консултативния кабинет, който работи през цялата седмица, включително съботните и неделните дни, предлагаме на нашите малки и големи пациенти още една възможност за провеждане на техния профилактичен или консултативен преглед по повод на конкретни оплаквания. Ще обърнем специално внимание обаче на хора с изявено затруднено носно дишане, алергични ринити, полипи в носа, диагнози, които са характерни с оплакванията си именно през настоящия зимен сезон. Приканваме и всички пациенти, които имат проблеми с гласа и преглъщането, които хъркат нощем и създават сериозни проблеми за съня на партньорите си, задължително да се обърнат за консултация с цел избягване на сериозни усложнения. В отделението ни се прилагат световните стандарти за диагностика и лечение на тези заболявания“, коментира д-р Иван Йорданов, специалисти по ушно-носно-гърлени болести в ДКЦ „Софиямед“ и началник на УНГ отделението в УМБАЛ „Софиямед“.


Той допълва, че

 

някои от по-сериозните УНГ заболявания често се неглижират от пациентите

 

тъй като се проявяват със симптоми като продължителна хрема.


„Полипите в носа например се образуват заради хронични заболявания, предизвикани от инфекции при синузит и ринит. Ако пациентът не е предприел своевременно лечение, възпалителният процес става хроничен и се получават усложнения, които впоследствие изискват хирургична намеса. Именно затова профилактичните прегледи, особено при децата, трябва да са редовни“, съветва лекарят.

 

Коментари