Публикация

България вече е в зелената зона на COVID картата на Европа

България вече е в зелената зона на COVID картата на Европа

България е в зелената зона на картата на ЕС за състоянието на COVID-пандемията на континента, обяви здравният министър д-р Стойчо Кацаров.


„Това се дължи, от една страна, на хората, които вече се ваксинираха и така създават бариера пред разпространението на вируса, и, от друга страна, на усилията на медиците от болничната, извънболничната и спешната медицинска помощ и служителите на администрацията, пряко ангажирани в борбата с Ковид-19“, поясни министърът.


Той подчерта, че това, че сме в зелената зона, ни радва много, но не бива да ни успокоява прекалено.


„Опасността не е отминала и единственият начин да намалим риска е като се ваксинираме масово. Нека използваме летните месеци и да го направим, за да можем да се върнем към нормалния начин на работа“, призова министър Кацаров.


През изминалото денонощие в страната ни са регистрирани

 

27 нови случая на COVID-19 след направени 4 141 теста


Разпределение на новите случаи по области: Благоевград - 1; Варна - 3; Велико Търново - 2; Враца - 1; Габрово - 1; Кюстендил - 1; Плевен - 1; Русе - 1; Сливен - 1; Смолян - 1; София-област - 2; София-град - 11; Стара Загора - 1.

 

Ковид в България


Още 7 души са излекувани. В болници са настанени 1 745 пациенти с потвърден COVID-19. 207 от тях се намират в интензивни структури. Един човек е починал вследствие на инфекция с вируса – мъж на 76 години, за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания.


Актуални данни за разпространението на коронавирусната инфекция по света можете да видите ТУК!

Коментари