Публикация

Увеличават заплатите в УМБАЛ „Свети Георги”

Пред финализиране са преговорите за Колективния трудов договор на медицинския персонал в Университетска болница „Свети Георги”.


Излишно напрежение сред персонала създават твърденията в публичното пространство, че обсъждането на КТД 2011 се е провалило. Това заявиха от лечебното заведение.

Противоречивите изявления за забавянето на КТД се появиха в някои медии след проведено миналата седмица събрание на една от синдикалните организации в болницата.

Договарянията се провеждат на редовни срещи между ръководството и представителите на всички синдикати. Досега има съгласие за запазване на всички защитни клаузи от стария КТД, казаха от УМБАЛ „Свети Георги”.

Увеличението на основните заплати ще бъде с 3%, като по този начин се запазва стабилно и финансовото положение на болницата, допълниха от там. Договорката е, че след 4 месеца, отново на обща среща да се прегледат финансовите постъпления към болницата и, ако ресурсите позволяват, с анекс към КТД ще има ново увеличение на възнагражденията.

Категорично винаги сме подкрепяли всички социални искания на медицинския персонал. В този случай искаме да успокоим служителите, че не само няма проваляне на преговорите за КТД, но и че УМБАЛ „Свети Георги” вече стабилизира финансовото си състояние, казаха от Икономическия отдел на лечебното заведение. 

Коментари