Публикация

398 души са прегледани за седмица в рамките на инициативата „Зрението е всичко! Прегледай се!”

398 души са прегледани за седмица в рамките на инициативата „Зрението е всичко! Прегледай се!”

Приключи поредната седмица от Националната скринингова кампания за безплатни очни прегледи на Българския лекарски съюз, Българското дружество по офталмология и Байер България „Зрението е всичко! Прегледай се!”.


За петте дни, в рамките на инициативата, бяха прегледани общо 398 души в градовете Шумен, Търговище, Попово, Свищов и Червен бряг.


250 от тях са възрастни, като при немалка част от тях е открит проблем, който налага допълнителни изследвания и лечение. Най-възрастният прегледан пациент е на 89 години и е от Свищов.


Децата, консултирани от специалистите през изминалата седмица, са 148. Най-малкият пациент, прегледан от специалистите, е на 2 години и е от Търговище.


През цялата кампания малките пациенти се преглеждат с помощта на специална апаратура, закупена със средства, събрани от благотворителната инициатива „Българската Коледа“.


Националната скринингова кампания за безплатни очни прегледи на Българския лекарски съюз и Българското дружество по офталмология и Байер България „Зрението е всичко! Прегледай се!” продължава до 16 юли.

 

Следващите спирки до края на инициативата са:


1. Мездра – 29 юни (вторник)
2. Ботевград – 30 юни (сряда)
3. Правец – 1 юли (четвъртък)
4. Чирпан – 5 юли (понеделник)
5. Димитровград – 6 юли (вторник)
6. Сливен – 7 юли (сряда)
7. Ямбол – 8 юли (четвъртък)
8. Казанлък – 9 юли (петък)
9. Ловеч – 12 юли (понеделник)
10. Троян – 13 юли (вторник)
11. Велико Търново – 14 юли (сряда)
12. Севлиево – 15 юли (четвъртък)
13. Луковит -16 юли (петък)


Повече информация за организацията на кампанията в различните градове и начините за записване на час в отделните населени места може да бъде намерена в съответната община и в местните медии.

 

Коментари