Публикация

Отделението за долекуване на УМБАЛ Бургас отново приема пациенти, които се нуждаят от дълъг престой

Отделението за долекуване на УМБАЛ Бургас отново приема пациенти, които се нуждаят от дълъг престой

Отделението за долекуване на УМБАЛ Бургас отново приема пациенти, които се нуждаят от продължителен болничен престой. Тук се настаняват болни, които имат нужда от медицинско наблюдение, допълнително лечение и рехабилитация след изтичане на клиничната пътека. Най-често това са пациенти след прекарани инсулти, инфаркти, операции за смяна на става и т.н.

Приемат се и възрастни хора, които не могат да се грижат сами за себе си у дома.

 

Пациентите могат да бъдат насочени както от лекуващи лекари, така и от близки и роднини. Престоят в отделението не се заплаща от Здравната каса и струва 70 лв. на ден първия месец и по 50 лв. на ден след първия месец. В цената влиза медицинското наблюдение, лечението, битовото обслужване, храната, венозните вливания със стойността на лекарствата, консултации и лекарска намеса при спешно състояние.

 

Месеци наред персоналът на Отделението за долекуване обгрижваше болни от КОВИД-19. След Инфекциозно отделение, Отделението за долекуване, което се намира на десетия етаж в терапевтичния корпус на УМБАЛ Бургас бе първата допълнителна структура, която прие нарасналия брой пациенти с коронавирусна инфекция и последната закрита такава.

Сплотеният екип на отделението остана в КОВИД-а почти в пълен състав, получи много благодарности и похвали от пациенти. Голяма част от персонала преболедува инфекцията и отново се върна на работа начело с д-р Ивайло Цанев - завеждащ отделението.


Повече информация за условията и приема можете да получите тук: http://www.mbalburgas.com/bg/index/static/65/  и на телефони 056 894 777, 056 894 963

 

На снимката - д-р Ивайло Цанев

Коментари