Публикация

Най-добрите фармацевти за 2020-2021 - вижте кои са

Най-добрите фармацевти за 2020-2021 - вижте кои са

 

Седем магистър-фармацевти отличи Българският фармацевтичен съюз на тържествена церемония по време на 14-ото издание на Българските фармацевтични дни в к.к. Боровец от 25 до 27 юни. 

 

Ето и призьорите:

 

Маг.-фарм. Гергана Маринова- Кощудова от РФК-Пловдив (най-лявата на снимката)

 

за нейната отдаденост в професията. Тя е маг.-фармацевт с 50-годишен стаж. Работи дълги години в собствена аптека, уважавана от колегите си и доверен специалист за нейните пациенти.  Дългогодишен член на ръководството на  РФК Пловдив. Изключително отдадена на съсловието.

 

Маг.-фарм. Мирослав Йорданов Ненчев  от РФК-Видин  (втори от ляво на дясно на снимката)

Той е едно от най-разпознаваемите лица в гилдията - бил е 2 мандата председател на БФС от самото му създаване, 2 мандата - председател на РФК-Видин, а понастоящем - общински съветник и зам.-председател на РФК-Видин. 

 

 

Маг.-фарм. Ангел Тодоров Райковски - РФК- Добрич

 

Изключително всеотдаен и компетентен в работата си. Винаги изразява и отстоява мнението си и защитава съсловните интереси, с убедително медийно присъствие.

 

 

Маг.-фарм. София Александрова Банкова, РФК-Плевен 

 

за активно участие в професионалния живот на регионалната колегия. Тя е член на КЕК към РФК-Плевен. Отговорна,  отстоява важната роля на маг.-фармацевта в сферата на здравеопазването. Редовен участник в Българските фармацевтични дни, открита и готова да помогне на колеги и на пациенти.

 

Маг.-фарм. Лиляна Георгиева Манукян, РФК-Бургас

 

Родена през 1940 г. в с. Тутраканци, олщина Провадия, тя е доайен сред фармацевтите. Служи в храма на Гален и слоделя професионалните предизвикателства заедно със съпруга си маг.-фарм. Хайк Манукян.  Тя е огромно вдъхновение за цялото си семесйтво - внуците й създават верига аптеги на нейно име - Аптеки Лили. Според колегите й тя е истински пример за отдаденост на професията.

 

 

Маг.-фарм. Христина Димитрова Чимева, РФК-Благоевград (петата от ляво на дясно на снимката)

Тя е един от малкото останали собственити на единична аптека, която винаги в трядни моменти се е справяла сама, а и неведнъж е помагала на фармацевтичната колегия. Тя е широко скроен човек, отличен специалист, пример за всеотдайност във високохуманната работа на магистър-фармацевта.

 

 

Маг.-фарм. Димитър Цветанов Коцев, РФК-София - столична (трети на снимката от дясно на ляво)

Награден е за изключителен професионализъм, за работа с мисъл и дълг към съсловието - за предложения по актуални теми, свръзцани с развитието на магистър-фармацевтите и фармацията. Умело балансира между стриктното спазване на празилата и защитата на правата и интересите на магистър-фармацевтите. 

 

 

Призът за най-успешна Регинална фармацевтична колегия грабна РФК-Стара Загора

 

Стефан Курдов, председател на РФК-Ст.Загора, получава наградата
Маг.-фарм. Ростислав Курдов, председател на РФК-Ст. Загора, получава наградата от проф. Асена Сербезова, председател на БФС и главния секретар Димитър Маринов

 

 

Над 800 магистър-фармацевти от цялата страна и представители на медицинското съсловие се включиха в Българските фармацевтични дни  в к.к. Боровец под надслов „Единство за по-добро бъдеще“.  Дните са най-голямото събитие за общността, организирани от Българския фармацевтичен съюз (БФС) и през последните 8 години традиционно се провеждат в навечерието или на самия Еньовден. Водени от символизма в народния календар, че билките и водата са най-лековити точно в утрото на Еньовден, фармацевтите го приемат като свой втори професионален празник. Първият е 10 февруари - денят на съсловната организация.

 

 Председателят на БФС проф. Асена Сербезова подчерта, „ключово днес е единството на фармацевтичното съсловие, за да имаме по-добро бъдеще“.

Церемонията по откриването уважи заместник-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров, а НЗОК, Българската генерична фармацевтична асоциация, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и Българският лекарски съюз изпратиха поздравителни адреси.

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари