Публикация

Община Пловдив се включва в кампанията „България срещу диабета“

Община Пловдив се включва в кампанията „България срещу диабета“

Община Пловдив се включва в Националната кампания „България срещу диабета“ като осигурява безплатно измерване на кръвна захар на гражданите във всички общински диагностично-консултативни центрове през следващата седмица.

 

Кампанията се осъществява с финансовата подкрепа на Лайънс клуб

 

Това съобщиха от дирекция „Здравеопазване“, откъдето подготвят участието на общината в инициативата на Лайънс клуб – Видин. Националната кампанията се реализира с финансовата подкрепа на Международната фондация на Лайънс клубовете /LCIF/ и българските Лайънс клубове. Партньори са Българска асоциация „Диабет“, Българското национално сдружение по детска ендокринология и общините в 28-те областни града.  Основната й цел е превенция и подобряване на информираността за болестта и нейното развитие, както и създаването и обучението на национална мрежа за борба с диабета.

 

Безплатните изследвания на кръвната захар в Пловдив ще се провеждат сутрин от 7.30 до 9.30 часа на посочените за всяко лечебно заведение дати:

 

  • „ДКЦ V – Пловдив” ЕООД – на 5 юли 2021 г.
  • „ДКЦ ІІ – Пловдив” ЕООД –  на 6 юли 2021 г.
  • „ДКЦ ІV – Пловдив” ЕООД – на 6 юли 2021 г.
  •  „ДКЦ Изток” ЕООД – на 7 юли 2021 г.
  •  „ДКЦ VІІ – Пловдив, район Южен” ЕООД – на 8 юли 2021 г.
  • „ДКЦ І – Пловдив” ЕООД – на 9 юли 2021 г.

 

"Диабетен патрул" излиза на 6 юли 2021 г. от 17 до 20 ч.

 

В рамките на инициативата на 6 юли от 17 до 20 часа се организира и измерване на кръвна захар от „Диабетен патрул“. За целта на пл. Централен до разкопките и паметника на Патриарх Кирил ще бъде разположена специална шатра с медицински лица. Ще се раздават безплатни информационни материали, свързани с диабета.

 

В инициативата се включват и дамите от пловдивския Лайънс клуб „Евридика“ чрез свой проект за превръщането на Младежки хълм в още по-добро място за спорт и почивка. На 7 юли от 18.30 ч. те ще представят официално резултатите от него – поставянето на 12 пейки, бетонни кошчета за боклук и две тенис маси на пешеходната алея до върха. Проектът се реализира със средства на дарители и със съдействието на общинското предприятие "Паркове и градини".

Коментари