Публикация

Д-р Радостин Иванов е новото попълнение сред лекарите-специализанти в „ЛИНА”

Д-р Радостин Иванов е новото попълнение сред лекарите-специализанти в „ЛИНА”

 „ЛИНА” мотивира все повече млади лекари да продължават професионалното си развитие в сферата на лабораторната медицина. Доказателство за това е д-р Радостин Иванов, който провежда своята специализация в здравното заведение.

 

Интелигентен млад човек, второ поколение лекар, той споделя какво го е подтикнало да избере работата зад микроскоп, вместо тази в отделение. 

 

„Макар да не е толкова често избирана, клиничната лаборатория е диагностична специалност и това я прави важна. Всяко лечение започва първо от поставянето на диагнозата и именно тук е нейната роля. Винаги съм ценял тези специалности, може би и поради факта, че баща ми е рентгенолог”, заявява д-р Иванов.

 

Той е родом от Варна, завършил е Трета природоматематическа гимназия „Акад. Методий Попов” и първоначално следва „Органично химични технологии” в Химикотехнологичен и металургичен университет - София. В последния семестър обаче любовта към медицината напомня за себе си.

 

„Върнах се у дома и баща ми ме насърчи с думите: „Опитай,  ако мислиш, че това е твоето призвание”. Така реших да кандидатствам и ме приеха в МУ-Варна. Радвам се за своето решение и мисля, че беше правилно”, споделя д-р Иванов.

 

Първоначално младият медик работи в лаборатория във варненска болница, докато един ден не среща свой колега от университета.

 

„С д-р Зеки Ферад се видяхме по работа и той ми сподели, че специализира  в „ЛИНА”. Разказа ми за условията  и аз реших да потърся повече информация, която събуди още по-голям интерес у мен. След това се срещнах с управителите и вече знаех, че искам да стана част от екипа на „ЛИНА”, казва д-р Иванов. Освен него в лабораторията специализират още 9 лекари. Известен факт е, че  „ЛИНА”  е сертифицирана от Министерството на здравеопазването, като база за следдипломно обучение на магистър-лекари за придобиване на специалностите: „Клинична лаборатория”, „Микробиология”, „Вирусология” и „Медицинска паразитология”.

 

„Най-важното за мен е, че когато питам нещо, моите ментори отделят време, за да ми обяснят или да ми покажат. Това е изключително ценно и мотивиращо”, заявява лекарят. Той е категоричен, че ще остане и ще работи в България.

 

„Мисля, че си заслужава усилията, защото страната има нужда от повече лекари”, споделя той.

Коментари