Публикация

Сексът удължава живота на мъжете

Мъжете живеят по-дълго, ако имат здравословен сексуален живот, твърдят италиански учени.


Изследователите направили серия от проучвания и установили, че здравословният сексуален живот означава по-малко сърдечно-съдови проблеми при мъжете.

Това, което е видно от изследването е, че мъжете, които имат активен сексуален живот и са били верни на своите партньори имат по-малко сърдечно-съдови оплаквания и живеят по-дълго.

Повишената сексуална активност увеличава производството на тестостерон, което води до по-малко депресии и по-добра работа на сърдечно-съдовата система, което означава подобряване и на обмяната на веществата.

Според авторите на изследването увеличеното количество на произвеждания тестостерон по време на секс е полезно за мъжете, тъй като той изгаря излишните захари и намалява риска от сърдечни заболявания.

Хората, които страдат от диабет, също имат голяма полза от активния сексуален живот, който още помага и да се избегнат проблеми с простатата.

Предишни изследвания са показали, че тестостеронът е от съществено значение за здравето, както и за профилактиката на остеопорозата.


Коментари