Публикация

Още 499 души са прегледани в рамките на инициативата „Зрението е всичко! Прегледай се!”

Още 499 души са прегледани в рамките на инициативата „Зрението е всичко! Прегледай се!”

Приключи поредната седмица от Националната скринингова кампания за безплатни очни прегледи на Българския лекарски съюз, Българското дружество по офталмология и Байер България „Зрението е всичко! Прегледай се!”.


В рамките на инициативата, за периода 5-9 юли, бяха прегледани общо 499 души в градовете Чирпан, Димитровград, Сливен, Ямбол и Казанлък.


299 от тях са възрастни, като при немалка част от тях е открит проблем, който налага допълнителни изследвания и лечение. Най-възрастният прегледан пациент е на 93 години и е от Сливен.


Децата, консултирани от специалистите през изминалата седмица, са 200

 

а най-малкият пациент е на годинка и два месеца и отново е от Сливен.


През цялата кампания децата се преглеждат с помощта на специална апаратура, закупена със средства, събрани от благотворителната инициатива „Българската Коледа“.


Националната скринингова кампания за безплатни очни прегледи на Българския лекарски съюз и Българското дружество по офталмология и Байер България „Зрението е всичко! Прегледай се!” продължава.


Днес стартира последната седмица от инициативата, която приключва на 16 юли. Специалистите преглеждат днес в Ловеч, а следващите спирки до края са:

  • Троян – 13 юли (вторник);
  • Велико Търново – 14 юли (сряда);
  • Севлиево – 15 юли (четвъртък);
  • Луковит -16 юли (петък).


Повече информация за организацията на кампанията в различните градове и начините за записване на час в отделните населени места може да бъде намерена в съответната община и в местните медии.

 

Коментари