Публикация

Гастроентерологията в Пирогов - добър екип и модерна апаратура са гарант за качеството на медицинската грижа

Гастроентерологията в Пирогов - добър екип и модерна апаратура са гарант за качеството на медицинската грижа

Отделението по гастроентерология в УМБАЛСМ „Пирогов“ разполага с екип от млади, но опитни лекари, които работят под ръководството на проф. Никола Григоров и началника на структурата д-р Камен Данов. То разполага с най-модерната медицинска апаратура, включително висок клас ехографски апарат, който има възможност както за обикновена конвенционална ехография, така и за контрастно усилена. С него се осъществяват:

 

  • пункции на чернодробни и панкреасни кисти;
  • биопсия на тумори на черния дроб и панкреаса;
  • еластография.


Към Отделението по гастроентерология функционира и приемно-консултативен кабинет. То работи в тясно сътрудничество с Клиниката по хирургия.

 

Младите специализанти споделят, че са избрали да работят в отделението заради опитните учители и комплексния подход на лечение, който се практикува тук. Много от тях са били на път да заминат за чужбина, но все пак са направили избора да останат. Според тях едно от най-хубавите неща в отделението е, че началниците им дават да работят всичко.

 

„Заедно с д-р Данов, който е способен и знаещ човек, направихме подбор на лекарите и избрахме само млади хора. По интелект, по тяхното виждане за развитие, езикова подготовка и желание за работа. 2/3 от тях бяха тръгнали да работят в чужбина, но останаха“, отбелязва проф. Григоров.

Коментари