Публикация

Доц. Атанасов от „Пирогов“: Министър Кацаров манипулира

Доц. Атанасов от „Пирогов“: Министър Кацаров манипулира

Министърът на здравеопазването излъга, че не е лежал в болница „Пирогов“ през януари тази година. Това каза пред БНТ доц. Петър Атанасов, завеждащ Клиниката по вътрешни болести в „Пирогов“ в отговор на обвинения от страна на д-р Стойчо Кацаров, че му е измислена фалшива хоспитализация за чернодробна цироза. Той отбеляза, че десетки хора са видели д-р Кацаров в болницата, а на регистратурата той се е чекирал с личната си карта.

 

„Това е епикриза за преболедуване на определено заболяване различно от COVID-19. Това е епикриза за периода, в който съм провел образни, лабораторни и физикални изследвания на пациент с постковид синдром. Проявил съм лична ангажираност. Д-р Кацаров е с медицинско образование. Освен това от десетилетие ръководи неправителствена организация, чиято основна дейност е да съди лекари. Доколкото знам е и с юридическо образование. Би трябвало да прави разлика между заглавие на клинична пътека, където в скоби се мъдри цироза като най-тежка форма от групата диагностични единици, посочени в тази клинична пътека и окончателна диагноза. Там не можете да видите думата цироза“, каза доц. Атанасов.  

 

Той добави, че диагнозата всъщност е остра или подостра чернодробна недостатъчност. Това е функционално нарушение, което може да се лекува.

 

Доц. Атанасов опроверга министъра, че не са му правени никакви изследвания и го обвини, че манипулира мнението на пациентите. Той добави, че в „Пирогов“ няма фиктивни пациенти.

Коментари