Публикация

Протестиращите от „Пирогов“ искат нова клинична пътека

Протестиращите от „Пирогов“ искат нова клинична пътека

Три са основите искания на медиците от „Пирогов“, които излязоха за пореден ден на протест пред лечебното заведение. Пред БНТ началникът на ковид отделението д-р Камен Данов обясни, че лекарите настояват за незабавна оставка на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров и управителя на НЗОК д-р Петко Салчев.

 

„Просто нивото стана вече толкова махленско, като кръчма или нещо такова. Всички колеги са безумно обидени. Това е ненормално за министър по такъв начин да се вадят документи. Подписът бил мой, не бил мой, ама лежал съм, идвал съм, дойдох, седях малко ама си тръгнах, а после пак се върнах. Факт е, че човекът е дошъл, чекирал се и след това, когато е изписан пак се е чекирал. Аз не съм бил лично ангажиран, но всички колеги казват, че са го видели и той е идвал тук“, каза д-р Данов по отношение на министър Кацаров.

 

Той добави, че ако д-р Кацаров си е спал у дома това означава, че е нарушил вътрешния ред на лечебното заведение, като е напуснал без разрешение.

 

Д-р Данов също така заяви, че много от пациентите имат нужда от допълнителна терапия след прекаран COVID-19. Ето защо протестиращите настояват за нова клинична пътека  лечение за постковид усложнения.

Коментари