Публикация

Центърът по Метаболитна и Бариатрична хирургия във ВИТА помага на хората да си върнат качеството и вкуса към живота – твърди пациентът инж. Джелев

Центърът по Метаболитна и Бариатрична хирургия във ВИТА помага на хората да си върнат качеството и вкуса към живота – твърди пациентът инж. Джелев

Иван Джелев е опериран по повод наднормено тегло и затлъстяване в „Центъра по Метаболитна и бариатрична хирургия“ на ВИТА през 2019 година по време на проведения в МБАЛ Вита „Първи Бариатричен симпозиум“.

Проф. д-р Пламен Стайков – едно от големите имена в европейската метаболитна и бариатрична хирургия, прави на Иван стомашен байпас чрез лапароскопска операция.

Инженер Джелев е роден през 1961 година и в момента се занимава с поддръжката на мрежите в системата на един от големите мобилни оператори в България. Той винаги е имал проблем с наднорменото тегло. Минал е през десетки диети, спорт и какви ли не начини и прийоми за отслабване. Проблемът при него е бил, че „килограмите бързо се свалят, но ... още по-бързо след това се качват“.

Днес, около две години по-късно, след операцията във ВИТА, десетилетната битка на Иван с килограмите е спечелена. От впечатляващите 128 килограма вече са останали само 90.

 Самият той казва, че не е имал какъвто и да е проблем по време на операцията, както и след това. Благодарение на специалистите от Центъра, които стриктно са го насочвали с прегледи, съвети и изследвания по време на следоперативния период, както и през цялата следваща една година, килограмите са намалявали плавно, а самочувствието и желанието на инж. Джелев за активен и пълноценен живот се е връщало стремително.

Единственият съвет, който той казва, че може да даде на хората със затлъстяване, е „ да не чакат организмът да бъде увреден необратимо от диабета, кардиологичните проблеми, сънната апнея или друго сериозно заболяване, а да вземат мерки навреме.

Хубаво е преди операцията да опитат всички други средства, но ако те не помагат, да не се колебаят да се обърнат към специализираните звена по Метаболитна и бариатрична хирургия. Те помагат да си върнете качеството и вкуса към живота “- твърди пациентът на МБАЛ ВИТА.

Коментари