Публикация

Ремонтираха и последната „стара” клиника във ВМА

Ремонтираха и последната „стара” клиника във ВМА

Създадена по европейски модел – Клиниката по очни болести на Военномедицинска академия (ВМА) вече посреща пациентите си в изцяло ремонтиран и модернизиран нов „дом”. След продължилия няколко месеца ремонт, специалистите вече могат да лекуват болните при перфектни условия и в уютна обстановка.


Това е поредното звено от централната сграда на ВМА, което бе обновено из основи. И на практика – последната клиника, която не бе ремонтирана от създаването си преди десетилетия. Вече стартира и „освежаването” на други звена, които са обновявани преди около десетина години.


ВМА е стратегическа болница – не само от военна гледна точка, но и за обслужването на цивилното население

 

А ремонтът и модернизацията са в унисон с цялостната концепция на ръководството на Академията за превръщането й във високотехнологична болница, предлагаща най-съвременни методи за диагностика и лечение. Медиците ни са сред водещите в страната и ние сме длъжни да им осигурим подобаващи условия за работа и развитие. От своя страна, пациентите ни заслужават първокласна грижа – затова и инвестициите в осъвременяването на базата продължават.


Поетапното обновление на клиниките във ВМА започна още през 2018-а

 

За този период изцяло обновени бяха редица звена – Клиниката по медицинска онкология; Клиниката по пневмология и фтизиатрия в частта й за интервенционална пулмология; Клиника по нервни болести; Клиниката по функционална диагностика на нервната система; Клиника по обща и онкологична гинекология; Клиниката по спешна токсикология; Клиниката по неврохирургия; Клиниката по нефрология; Клиниката по ендоурология и екстракорпорална литотрипсия; Клиниката по обща урология; Клиниката по съдова хирургия; Клиниката по гръдна хирургия; Катедрата по ортопедия, травматология, реконструктивна хирургия и физиотерапия; Клиниката по очни болести; Втора клиника по коремна хирургия; Клиниката по обща и клинична патология; Мултипрофилно спешно отделение.


Преди седмици бе осветен и реновираният Операционен център

 

включващ 20 модулни операционни зали, както и общежитието към ВМА, което е част от един по-голям проект с насоченост към учебната програма, развивана от Академията.


Осъвременяването и технологичното обновление на базата ще продължи и занапред – не само в централната болница в София, но и в периферните военни болници в цялата страна.

Коментари