Публикация

БЛС не приема констатациите на НЗОК за злоупотреби в „Пирогов“

БЛС не приема констатациите на НЗОК за злоупотреби в „Пирогов“

Председателят на БЛС д-р Иван Маджаров ще се срещне днес със здравния министър д-р Стойчо Кацаров и двамата ще отидат при медиците от „Пирогов“. Това стана ясно от интервю на д-р Маджаров пред bTV. По думите му очакванията са след тази среща името и реномето на болницата да бъдат възстановени, а министърът да засвидетелства уважението си към работещите там.

 

„Ние стоим зад медиците от „Пирогов“, зад колегите и персонала. Изчакахме цяла седмица да наблюдаваме различни интерпретации на казуса, които в крайна сметка слизаха все по-ниско и по-ниско и дебата буквално стигна до дъното. Всичко, което беше изнесено като информация по медиите, може да бъде проверено и доказано в съда. Това не е темата на българското здравеопазване”, каза той.

 

Д-р Маджаров отбеляза, че медиците от „Пирогов“ не искат оставката на служебния министър Стойчо Кацаров просто така, а защото се почувстваха обидени след обвиненията в злоупотреба. Той добави, че БЛС не приема констатацията на НЗОК за нарушения  в лечебното заведение за близо 1 млн. лв. По думите му, като лекар и управител на лечебно заведение е виждал хиляди пъти такива констативни протоколи и

 

голяма част от тях са падали в съда

 

"Смятаме, че никой няма право да слага стигма над колега, докато не му е дал възможност да се защити в съда“, заяви той.

Коментари