Публикация

Медиците от "Пирогов" местят протеста си пред президентството

Медиците от "Пирогов" местят протеста си пред президентството

За пети ден медиците от "Пирогов" се събраха на протест пред лечебното заведение заради отстраняването на директора на болницата проф. Асен Балтов и обвиненията към болницата за финансови злоупотреби, съобщи БНТ. 

 

Точно в 8.00 ч. с аплодисменти и плакати с надпис "Пирогов не е системен проблем" започна протестът.

 

Лекарите заявиха, че няма да блокират движението по бул. "Цар Борис Трети", защото не искат да пречат на столичани, а и защото в утрешния ден от 18.00 до 20.00 ч. протестиращите ще се преместят пред президентството.

 

Протестът ще изместим пред президентството, защото президентът е назначил министъра на здравеопазването и той носи отговорността. Няма да спрем, бъдете убедени в това, защото всички колеги и всички медицински работници са безкрайно обидени от реакциите на здравния министър, каза д-р Дияна Димитрова, началник на Мултипрофилно спешно отделение.

 

Не може да се позволи срещу най-голямата спешна болница да се изсипват такива неверни неща, които ние не сме направили и затова трябва да бъдем чути, и затова ще бъдем пред президентството, дано президентът този път ние чуе, каза Зинаида Николова, старша медицинска сестра на Отделение по педиатрия.

Коментари