Публикация

ДКЦ „Софиямед“ с преференциални цени за PCR тестове и Т-клетъчен имунитет срещу SARS-COV-2

ДКЦ „Софиямед“ с преференциални цени за PCR тестове и Т-клетъчен имунитет срещу SARS-COV-2

През летния сезон ДКЦ „Софиямед“ - БЛОК1 и ДКЦ „Софиямед“ - Люлин ще предложат на своите пациенти преференциални цени за провеждането на тяхната PCR диагностика за COVID-19, както и за наличие на Т-клетъчен имунитет срещу SARS-COV-2.


Цената за стандартен PCR тест в двете ДКЦ-та на ‚Софиямед“ е със стойност от 95 лв.

 

и на експресен - с резултат до 4 часа, от 150 лв.


Лабораторията в „Софиямед“ предлага и семеен/групов пакет за провеждане на диагностика с PCR тест за COVID-19 на стойност от 80лв./на човек, при семейство/група от минимум двама души.


И за двата вида теста ДКЦ „Софиямед“ издава напълно безплатно валидния за ЕС сертификат

 

с резултат от теста, който се изисква от граничните власти при пътувания. Чрез потребителско име и парола за достъп, пациентите могат да получат от системата за онлайн резултати на двете лечебни заведения необходимия им НРН номер за генериране на серфитикат през Националната здравна информационна система.


От 1 август тестове за наличие на Т-клетъчен имунитет по EliSpot метод срещу SARS-COV-2 пациентите на ДКЦ „Софиямед“ - БЛОК 1 (бул. „Г. М. Димитров“ 16) ще могат да извършат също с отстъпка, от 100лв. Така цената на монокомпонентния тест за Т-клетъчен имунитет, подходящ за ваксинирали се срещу Covid-19 инфекция, които искат да разберат дали имат изградена защита, ще бъде на стойност от 180 лв., а поликомпонентният тест, подходящ за преболедували инфекцията, предполагащи безсимптомно прекарана инфекция или контактни на вируса - 240лв.


Без информацията за наличието именно на Т-клетъчен имунитет, никой не може да е сигурен дали има достатъчно добра защита, тъй като антителата, придобити след преболедуване, са за неопределено време, а данните за продължителността на имунитета, придобит след ваксинация, все още са в период на проучване.


*Тестовете за Т-клетъчен имунитет срещу SARS-COV-2 по Elispot метод се извършват само в БЛОК1 на ДКЦ „Софиямед“ на бул. „Г. М. Димитров“ 16.

Правим по-достъпни едни от най-търсените и важни тестове в лабораториите на двете ДКЦ-та, за да отговорим на очакванията на нашите пациенти за най-вече бърз достъп до висококачествените ни медицинските услуги, които се извършват от опитни професионалисти и с топ апаратура. Преференциалните цени, които ще бъдат валидни през летния сезон, са част от дългосрочната ни политика за осигуряване на висококачествени лабораторни услуги за COVID-19 на достъпни цени с възможно най-кратък срок за получаване на резултати, коментира мениджърският екип на лечебното заведение.

Час за стандартен или експресен PCR може да запишете ТУК


Час за тест за Т-клетъчен имунитет срещу SARS-COV-2 по EliSpot метод може да запишете на тел.+359895 555 781 или онлайн: https://superdoc.bg/lekar/test-za-t-kletachen-imunitet-za-SARS-CoV-2

Коментари