Публикация

МЗ прекратява договора с „Главболгарстрой“ за детската болница

МЗ прекратява договора с „Главболгарстрой“ за детската болница

Министерството на здравеопазването прекратява договора с „Главболгарстрой“ (представляван от ДЗЗД „Детско здраве“) за изграждането на Национална детска болница върху недовършения строеж в двора на УМБАЛ „Александровска“.


Във връзка с медийни публикации относно

 

договора за инженеринг на педиатричната болница

 

ведомството прави няколко уточнения, които публикуваме без редакторска намеса:


През април 2020 г. МЗ е сключило с ДЗЗД „Детско здраве“ договор за инженеринг на „Национална многопрофилна детска болница“, който предвижда реконструкция на сграда, несъществуваща в Подробния устройствен план на София.


През октомври миналата година министерството е прехвърлило правата си на възложител на фирма „Здравна инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД.
Същата през февруари 2021 г. е поискала от МРРБ да бъде издадена виза за проектиране. Такава не е издадена от предишния министър на регионалното развитие. На 9 юли настоящият министър на регионалното развитие официално отказва издаване на виза за проектиране.


Това прави

 

невъзможно изпълнението на обществената поръчка

 

поради което Министерството на здравеопазването е дало указание на директора на „Здравна инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД да предприеме необходимите действия по прекратяването на договора.

Коментари