Публикация

Мъжете - ощетеният пол?

Все повече мъже се оплакват от липса на самочувствие и потиснатост - виновна им била еманципацията, тоест нарастващата доминация на жените, отбелязва Дойче веле.



Как да им помогнем? Ето няколко полусериозни-полушеговити предложения:

В училище: Момчетата получавали лоши оценки в училище и дори често не го завършвали поради липсата на учители-мъже - това родителско оплакване се чува все по-често. Момчетата се нуждаели от повече мъжки примери за подражание. Но къде да ги намерят, като почти всички учители и детски възпитатели са жени?

Нека обаче попитаме и още нещо: всъщност кой казва, че учителството е женска професия? Ами мъжете, разбира се.

В работата: В професионално отношение мъжете също имат проблеми. Твърдят, че жените са окупирали всички трудови ниши, а на тях, мъжете, много им се подигравали, когато изберат някоя „по-дамска” професия.

Ако срещнете мъж, работещ като медицинска сестра, маникюрист или чистач, моля не му се присмивайте! Това е професия като всяка друга. Та нали има жени инженери и автомонтьори. Нека дадем възможност и на мъжете да разгърнат различни черти на характера си и различни умения!

Здравето: Общоизвестни са следните факти за мъжете: повишен риск от инфаркт, средна продължителност на живота със седем години по-ниска от тази на жените... И въпреки това нито една статистика на света не може да ги накара да ходят по-често на лекар!

Е, срещу тази тенденция напоследък измислихме Международния ден на мъжете - 3 ноември. Дано това подсети така наречения „силен пол” да ходи редовно на профилактични прегледи...

Чувствата: Те не обичат много да говорят, срамуват се да плачат, не обсъждат проблемите си с околните, а вместо това играят с часове на компютъра. Но какво друго им остава на бедните мъже, когато жените коментират футбол по-страстно от тях, а вкъщи често въртят чука и отвертката.

И все пак: нека не ги караме да хленчат и да се обясняват с часове. Да ги оставим да бъдат истински мъже!

Коментари