Публикация

Стаж „под микроскоп”

Стаж „под микроскоп”

Трябва да дадете всичко от себе си в обучението, защото всички разчитаме много на вас. С тези думи професор Юлиан Райнов посреща бъдещи военни лекари, които са на стаж в ръководената от него Клиника по хематология на ВМА.


Професорът „отваря” сърцето си за бъдещите си колеги и ги гледа с надежда. След като се дипломират, те ще поемат по неговия път – към голямата медицина. Но за лекарите под пагон той задължително преминава през военно формирование. Самият проф. Райнов е бил войскови лекар във Висшето военно-артилерийско училище, а днес – вече полк. (о.р.), отброява над 40 години „служба” във ВМА.


Много учене и работа – това е изборът на курсантите

 

Денят им започва с визитация с целия екип на клиниката, активно участие в различните манипулации, обсъждане „под микроскоп” на отделни клинични случаи.


Благодарни сме, че ни допускат до „извора”. Всички в клиниката са отворени към нас да ни научат на колкото се може повече неща, споделят бъдещите военни лекари.


А освен с клиничната практика, от „Хематологията” си тръгват и с ценни съвети за работата в поделенията на Българската армия. И с покана – да станат част от екипа, когато са готови за това.

Коментари