Публикация

Д-р Атанас Атанасов остава начело на УМБАЛ „Александровска“

Д-р Атанас Атанасов остава начело на УМБАЛ „Александровска“

Временно изпълняващият длъжността директор на УМБАЛ „Александровска“ д-р Атанас Атанасов, който е бил директор на МБАЛ Шумен, е спечелил конкурса на здравното министерство и остава начело на лечебното заведение.


Позицията е спечелена в конкуренция с отстранения предишен шеф на болницата проф. Борис Богов


Д-р Атанасов е получил обща оценка 5.38, а проф. Богов – 4.93.


Съобщението на сайта на МЗ четете ТУК!

 

В новия Съвет на директорите на Александровска влизат още проф. Румен Стоилов като негов председател и Гергана Андреева - Сотирова.  Д-р Атанас Атанасов е възпитаник на МУ София, а после придобива специалност хирургия. Има и магистратура по Обществено здраве и здравен мениджмънт. В кариерата си е заемал различни ръководни постови - директор на РЦЗ-Шумен, управител на болницата в Нови пазар преди сливането й с МБАЛ Шумен, а от 2015 до 2018 г. е бил директор на МБАЛ Шумен.  От 2019 до момента е заемал длъжността прокурист на болницата в Ловеч.  

 

Коментари

Важно е да има умения на здравен мениджър ,а не е важно да е хабилитиран ,което знаем в България как става.

Не познавам добре д-р Атанасов. За сметка на това , обаче има достатъчно данни за " успешната " му дейност като мениджър на болници от всякакъв калибър, обикновено в затруднено положение - Ловеч , Нови пазар , Шумен. Не съм чула да е имал успех с изправянето им на крака . Освен това , да завършиш " Здравен менниджмънт " не е особена атестация на знаене , можене и организационен талант . "Колега " , който е излекувал или по-точно - лекувал пациенти , които се броят на пръстите на двете си ръце най-много, не би могъл да свърши някаква полезна работа , особено в ситуация на Ковид 19 -  четвърта " делта "  върна ! Единствено тесните му връзки и зависимости от д-р Стойчо Кацаров обяснявят "успешното " представяне на конкурса !