Публикация

Огнище на COVID-19 сред български ученици на езиков лагер в Австрия

Огнище на COVID-19 сред български ученици на езиков лагер в Австрия

Огнище на COVID-19 е установено сред група български ученици, които са на езиков лагер в град Кнапенберг, Австрия, информира Министерството на здравеопазването.
Българската група е пристигнала в Австрия на 1 август, като всички са влезли в страната при представяне на отрицателен тест. Децата са били тествани и на всеки 48 часа. На 9 август са установени първите положителни за COVID-19 проби, като веднага местните здравни власти са изолирали учениците с положителен резултат в отделно място за настаняване.


От общо 51 деца, на възраст между 14 и 16 години, към момента коронавирусна инфекция е установена при 14 от тях

 

като по данни на местните здравни служби те нямат симптоми. Двама от ръководителите на групата също са с положителни проби, като при един от тях инфекцията протича със симптоми.


В момента здравното министерство създава необходимата организация за прибирането на учениците и ръководителите им в България.


Расте броят на регистрираните COVID случаи у нас


През изминалото денонощие в страната ни са установени 774 новоинфектирани след направени 23 283 теста. Най-много са новите случаи в столицата (198), както и в областите Пловдив (98), Велико Търново (46) и Варна (44).


В болница се лекуват 1 140 пациенти с доказан COVID-19, от които 94 са настанени в интензивни структури.


Като излекувани през денонощието са отчетени 223 души, починали са 23-ма.

2 102 614 са общо поставените у нас дози от ваксините срещу коронавирусната инфекция. 8 991 от тях са приложени през изминалите 24 часа.

 

Актуални данни за разпространението на коронавирусната инфекция по света можете да видите ТУК!

 

Коментари