Публикация

"Астра Зенека" - сред най-добрите работодатели

"Астра Зенека" отново бе отличена и зае пето място в ежегодното проучване на Hewitt „Най-добрите работодатели в България”, съобщават от фармацевтичната компания.


На изисканата церемония по връчването на наградите, която се състоя в хотел Holiday Inn, от името на компанията наградата получи Милена Еврова, мениджър "Човешки ресурси".

"За нас печеленето на награди за добър работодател не е самоцел, а следствие от факта, че всеки един от служителите на "Астра Зенека" има своята уникална роля и незаменимо място в компанията.” – заяви г-жа Еврова и допълни:

"Приемаме тази награда с благодарност и като признание за съзнателната, устойчива и последователна политика на "Астра Зенека" по отношение на хората".

В рамките на най-голямото ежегодно проучване за ангажираността и мнението на служителите сред работодателите в Централна и Източна Европа от страна на България участваха мненията на 6639 служители и 226 топ мениджъри от 32 компании.

Проучването на Hewitt се провежда от почти десетилетие, а в България наградите се присъждат от 2006 г. Критериите за оценяване на компаниите за получаване на престижния приз включват различни елементи на политиките по човешки ресурси като допълнителни социални придобивки, баланс работа-личен живот, общата удовлетвореност на служителите на дадена компания, ангажираност, както и индивидуалния подход към нуждите и способностите на всеки един от тях.

Тазгодишната награда от изследването на Hewitt е пета поредна за "Астра Зенека", като през 2008 г. и 2009 г. компанията заема първо място в класацията за най-добър работодател, печели приза за работодател с най-добри социални практики и се нарежда четвърта за Централна и Източна Европа в проучването на АОN Hewitt "Най-добър работодател".

Коментари