Публикация

Новото дарение гарантира по-качествени грижи за нашите малки пациенти

Новото дарение гарантира по-качествени грижи за нашите малки пациенти

Неонатологичното отделение на УМБАЛ "Пловдив"  получи като дарение от фондация „Нашите недоносени деца“ система за пречистване на вода и лампа за по- лесен венозен достъп. Средствата за ценната апаратура  бяха събрани в кампания на Фондацията чрез Platformata.bg.   

 

Екипът благодари на дарителите за благородния жест

 

Благодарим за благотворителната инициатива в помощ на нашето отделение, заяви от името на  екип а, който  се грижи за около 180-200 недоносени бебета годишно, Д -р Диана Аргирова,  началник  на Неонатология към УМБАЛ "Пловдив". Тя посочи, че с истемата за обратна осмоза се използва за пречистване на вода, необходима за апаратурата в отделението. 

 

Фондация "Нашите недоносени деца" помага непрекъснато на отделението

 

С помощта на специалната лампа се  визуализира фината кръвоносна система на бебетата и се улеснява прецизната работа на медицинските специалисти при интервенции. 

 

„ Признателни сме  на всички  хора с огромни и топли сърца , които се включиха в кампанията, т ака  средствата бяха събрани за много кратко време. Всеки малък жест на подкрепа е безценен!“,  

 

заяви началникът на отделението. Тя припомни, че б лагодарение на благотворителните инициативи на фондация „Нашите недоносени деца“ отделението в „УМБАЛ-Пловдив“ е получило кувьоз, монитори за наблюдение, кислородни апарати, столове за кърмене. С тяхна помощ е обзаведена и специалната семейна стая, където родителите имат възможност да общуват с децата, докато са в лечебното заведение.

 

Коментари