Публикация

Ваксинирани ще могат да посещават културни събития и при влошена COVID обстановка

Ваксинирани ще могат да посещават културни събития и при влошена COVID обстановка

Културните и развлекателни мероприятия да могат да се посещават от ваксинирани срещу COVID-19 граждани, дори при влошаване на противоепидемичната обстановка в страната.
Около това мнение се обединиха министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, заместник-министрите на културата проф. д-р Борислава Танева и Весела Кондакова и представители на театралното и сценично изкуство по време на среща в здравното министерство.


На нея са присъствали Асен Асенов, директор на Фондация „Едно за култура и изкуство“ и Мира Сталева, изпълнителен директор на „София филм фест“, става ясно от съобщение на здравното министерство.


Всички са били единодушни, че

 

проблемът с пандемията е изключително сериозен и ще се търси най-работещото и най-балансирано решение

 

от една страна, изкуството да не пострада, а от друга – да не се стига до препълване на болниците.


Министър Кацаров е обяснил какви са заложените в Националния план за справяне с пандемията мерки при преминаване от една цветова зона в друга.


В рамките на срещата е станало ясно още, че Министерството на здравеопазването съвместно с Министерството на културата ще организират кампания под надслов: „Подкрепи българската култура, сложи си ваксина.“

Коментари

Министър Кацаров говореше съвсем други неща преди да стане министър. Налагането на нови ограничения няма да доведе до нищо добро. Ставайки министър, той стана "политкоректен" и се включи в общата масовка за "разпространението и опасността" от Ковид. Да припомним: CDC(американското ХЕИ) м.м. препоръчва PCR теста само в спешни случаи, поради неговата НЕНАДЕЖДНОСТ. Още: пак според CDC, публикувано в сайта на Великобритания (gov.uk), 39% oт тежко заболелите от делта варианта са с две дози ваксинирани. Примерите от Сейшелите, Исландия и Израел, където беше ваксинирано 90% от населението, са показателни за лошите последствия от масовата ваксинация в условията на епидемия с експериментални течности наречени "ваксини".