Публикация

НОВО! В МБАЛ ВИТА вече има Сектор „Детска урология“ към Отделението за Урология и Андрология

НОВО! В МБАЛ ВИТА вече има Сектор „Детска урология“ към Отделението за Урология и Андрология

Секторът „Детска урология“ е специализиран в диагностицирането и лечението на вродени и придобити урологични заболявания в детската възраст. Извършват се първични и консултантски прегледи, както и високоспециализирани изследвания по детска урология. В обособения сектор се извършват оперативни процедури на всички вродени урологични заболявания при децата.  

 

В Детска урология на ВИТА работят трима водещи в детската урология специалисти: Д-р Емил Атанасов, д-р Даниел Гайдаров и д-р Симеон Андреев.

 

Висококвалифицираните специалисти в сектора използват всички съвременни методики на лечение  при урологични заболявания при децата.

 

В сектора се извършват лапароскопски  и ендоскопски операции, като тези методи позволяват безкръвно и нетравматично да бъдат оперирани деца, включително и съвсем малки -  на 1 до 2 годинки, със специфични вродени урологични заболявания.

Ехографското изследване е най-точно и ориентировъчно за наличието на аномалии на бъбреците, възпаления, камъни или други дисфункции, които могат или са довели до заболяването на детето.

 

При заболявания като крипторхизъм и хидронефроза навременната оперативна намеса, съчетана с правилната методика, води до намаляване на риска от образуване на тумори на тестиса, безплодие и загуба на бъбречна функция. Това е шанс малките пациенти да се възстановят напълно и да водят пълноценен и ефективен живот.

 

„Разликата между класическата операция и лапароскопската е, че децата още на следващия ден са активни и не изпитват болка“, обяснява д-р Атанасов.

 

Освен това лапароскопският метод дава възможност за изключителна прецизност, съкращава престоя в болницата, като не на последно място, децата нямат видим белег от извършената операция.

 

В сектор „Детска урология“  в МБАЛ ВИТА лекуваме успешно:
Вродена хидронефроза
Везико-уретероренален рефлукс
Мегауретер
Задни предни клапи на уретрата
Еписпадия
Хипоспадия
Феминизиращи реконструкции
Бъбречно-каменна болест
Варикоцеле
Вродени аномалии
 Екстрофия на пикочния мехур
Крипторхизъм
Неврогенни разтройства на пикочния мехур
Фимоза
Хидроцеле
Онкоурологични заболявания при деца
Възпалителни урологични заболявания

За записване на час за преглед и консултации може да се обадите на телефоните на Регистратура или през платформата superdoc.bg.

 

Коментари