Публикация

Първа научна конференция COVID-19 през 20-21 събира родни светила на науката в София

Първа научна конференция  COVID-19 през 20-21 събира родни светила на науката в София

“Първа научна конференция COVID-19 през 20-21” ще се проведе в зала 3 на НДК от 9 до 12 септември 2021 г. Организатори на събитието са Българският фармацевтичен съюз и Фондация Логартис.

 

В богатата програма на конференцията, която е обхванала всички аспекти на заболяването и неговите прояви у нас, са поканени специалисти по вирусология, инфекциозни болести, гастроентерология, пулмология, кардиология, по съдови болести, неврология, ендокринология, клинична лаборатория, патология и фармацевти. Те ще споделят и своя клиничен опит в битката с опасния вирус.

 

Организирани са симпозиуми по ключови COVID-19 теми 

 

Форумът ще стартира с презентацията на доц. Любомира Николаева-Гломб „SARS-CoV-2, вирусът: какво се знае след 600 дни?“ Очаква се огромен интерес за участниците да бъдат научните симпозиуми „T-SPOT. COVID тест. Т-реактивни клетки за комплексна оценка на имунния отговор към SARS-CoV-2“, „COVID-19 - Имунотерапия. Клиничен опит“, „Какво наистина знаем за РНК васкините – всички гледни точки“, „Ниски и високи дози статини в отделните фази на възпаление при пациенти с COVID-19“, „Грип по време на пандемия. Сърдечно-съдови усложнения“ и „Паралели – Метаболитен синдром и захарен диабет тип 2 преди и след COVID-19“.

 

Конференцията предстои да получи акредитация от Комисия по качество на БФС, като форма на продължаващо обучение на магистър–фармацевтите по смисъла на Закона за здравето и на Правилата за провеждане на продължаващо обучение на БФС.

С Научната програма на събитието можете да се запознаете в прикачения файл.

Прикачени файлове

PROGRAMA_COVID_19.pdf

Коментари