Публикация

Румен Радев: Без актуализация на бюджета няма да има пари за лекарите

Румен Радев: Без актуализация на бюджета няма да има пари за лекарите

Ако този парламент си тръгне без да актуализира бюджета, няма да има средства за допълнителни възнаграждения на медицинския и немедицинския персонал, които работят в условията на пандемия от COVID-19. Това стана ясно от изявление на Президента Румен Радев след проведеното вчера заседание на Консултативния съвет по национална сигурност. Той добави, че няма да пари също така за закупуване на необходимите лекарства и консумативи.

 

„Служебното правителство успя да осигури необходимите финансови средства в хазната. За да може обаче тези пари да стигнат до болниците, до границата, до нуждаещите се, до медицинските специалисти, до работещите и предприемачите в условия на криза до пенсионерите, до хората, които охраняват границата, Народното събрание трябва да актуализира бюджета. Затова и свиках днешния Консултативен съвет за национална сигурност“, отбеляза президентът.

 

Той каза, че ако парламентът не актуализира бюджета в тази обстановка служебният кабинет ще бъде с вързани ръце. Няма да може да ползва тези осигурени в хазната финансови средства, а българите за пореден път ще изнесат кризите на свой гръб. 

Коментари

Кога ще спрат заплатите на депутатите? За толкова месеци нищо не са свършили, сега и бюджета няма да актуализират!