Публикация

Д-р Стойчо Кацаров: Няма затягане на мерките

Д-р Стойчо Кацаров: Няма затягане на мерките

Няма затягане на мерките. Мерките, които се прилагат в момента, са стимулиращи. Това посочи министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров във връзка с отпадането на ограничението за ползване на до 50% от капацитета на обекти, чиито персонал и посетители са ваксинирани, преболедували или имат негативен резултат от PCR тест.

 

„През цялото лято всички мероприятия на закрито се провеждат при режим 50% от капацитета. Това не се е променило, със заповедта, която издадох вчера, дадох възможност да работят на 100%. Тези, които сега работят на 50%, ако желаят, могат да продължат да работят така. Не са наложени никакви ограничения, точно обратното“, категоричен бе той.

 

Изумен съм от реакциите на някои политици и общественици и моля да се чете преди да се говори, заяви д-р Кацаров.

 

Министърът посочи, че противоепидемичните мерки ще се променят, съобразно актуалната епидемична обстановка и Националния план за справяне с пандемията. Когато мерките са ограничителни, те ще се налагат с отсрочване, а когато са стимулиращи – това ще става веднага, за да могат хората да се възползват от облекченията, какъвто е случаят с влизащата в сила от днес, 20 август, заповед.

Коментари

Анонимен
21 авг 2021 20:09

Чувствайте се стимулирани!