Публикация

Лаборатория „ЛИНА” предлага изследвания за детска градина и ясла

Лаборатория „ЛИНА” предлага изследвания за детска градина и ясла

В помощ на родителите, от 1-ви до 30-и септември 2021 г., лаборатория „ЛИНА” предлага изследванията за постъпване в детска градина и ясла на преференциални цени.

 

До края на месеца пълният пакет с изследвания е на намалена цена от 29 лв. на 21 лв. Той включва:  кръвна картина, скорост на утаяване на еритроцитите (кръвна утайка), урина – общо химично изследване и седимент, еднократно микробиологично  изследване на фецес за салмонела и шигела, изследване  за чревни паразити с фекална и перианална проба със скоч лента.

 

Съкратеният пакет е на намалена цена от 20 лв. на 15 лв. и включва: еднократно микробиологично изследване на фецес, изследване  за чревни паразити с фекална и перианална проба със скоч лента.

 

Родителите, които са взели  талон – направление от личния си лекар за извършване на изследванията, заплащат единствено стандартната такса за обработка.

 

Изследванията от пълния пакет трябва да бъдат направени до 7 дни преди тръгване  на детска градина или ясла, а изследванията от съкратения пакет до 15 дни предварително.

 

Комплект с необходимите контейнерчета и стъкла може да бъде взет от самостоятелните лаборатории  на „ЛИНА” в областите: Бургас, Варна, Ямбол и Сливен. При подаване на пробите за изследванията се заплаща 2 лв. такса транспортна среда. 

 

Коментари