Публикация

Д-р Брънзалов: БЛС е залят от писма за неизплатени средства за неблагоприятни условия на работа

Д-р Брънзалов: БЛС е залят от писма за неизплатени средства за неблагоприятни условия на работа

Българският лекарски съюз е залят с писма и жалби от лекари, в които т.нар. средства за неблагоприятни условия на работа не се изплащат адекватно, посочи д-р Николай Брънзалов, зам.-председател на УС на БЛС, в „Още от деня“.


Той отрече, че новата методика за определяне на заплащането е по тяхна инициатива, тя е по инициатива на Министерството на финансите и Министерството на здравеопазването.

 

Разговори с тях са се водили във времето, когато заболеваемостта е била 40 души на ден

 

тогава те са съгласили средствата за условия на работа да бъдат намалени, в извънболничната помощ те да кореспондират със заболеваемостта на база 14-дневен период.


„В болничната помощ настъпиха действително най-големите катаклизми, ние стигнахме до решението да изпратим писмо до Касата. След като не можем да се разберем и има толкова голямо недоволство, да се върне старата методика за изплащане на средствата“, каза д-р Брънзалов.

Може би малко по-рано дойде тази ковид вълна, в сравнение с прогнозите, но по принцип не ни изненадва, подчерта той.


Припомни, че

 

нивото на ваксиниране сред нашето население е сред най-ниските

 

през последните месеци хората са живеели, все едно няма проблем с коронавируса и тези резултати от последните дни със заболели и починали е следствие от това.
Според д-р Брънзалов повечето от членовете на БЛС са убеждавали своите пациенти да се ваксинират.


„За съжаление, не го крием, има и част от нашето съсловие, които се изказваха спорно по тези въпроси, което доведе до съответните последствия“, заяви д-р Брънзалов и подчерта, че в България има мощна антиваксърска вълна, обхванала специално ваксините срещу Ковид, която няма никакво научно покритие.

Коментари