Публикация

МУ-Варна отново e на първо място сред медицинските университети в България според UniRank

МУ-Варна отново e на първо място сред медицинските университети в България според UniRank

МУ-Варна отново е класиран на първо място сред медицинските университети в България и е в челната петицa сред 48 университета в страната според независимата световна информационна търсачка за висше образование UniRank. Критериите за оценка на търсачката са базирани на валидни, безпристрастни и независими уеб показатели, предоставени от независими източници, а не на данни от самите университети.


Въпреки необичайната ситуация, челната позиция за поредна година в световна класация на университетите в България е доказателство, че високите технологии в обучението по медицина, модерната среда, достъпът до най-добрите световни информационни бази-данни и преподавателите в Медицински университет – Варна са високо оценени от студентите.


Във факултетите, филиалите и в колежа към МУ-Варна, който тази година отбелязва 60 годишнината от създаването си, се обучават над 6000 студенти, специализанти и докторанти в областта на хуманната и денталната медицина, фармацията, здравните грижи и здравния мениджмънт.

 

В МУ-Варна се обучават над 1800 чуждестранни студенти от над 50 държави

 

като най-голям е броят на граждани на Европейския съюз, Великобритания, САЩ, Канада, Норвегия и др. Повече от половината от тях са от Германия.


UniRank е водеща международна директория за висше образование и търсачка, включваща отзиви и класации на над 13 800 официално признати университети и колежи в 200 държави. Тя има за цел да отговори на въпроса „Кои са най-популярните университети“ по държави или региони, като отчита обективни критерии – акредитация от държавен орган, предлагане на бакалавърски, магистърски и докторски степени на обучение, достъпност до ресурси, видимост в Уеб пространството, високи постижения, доверие и авторитет.


Подредбата може да се види на адрес: https://www.4icu.org/bg/

 

Коментари