Публикация

Почина доц. Елисавета Стефанова

Почина доц. Елисавета Стефанова

На 7 септември СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев” ЕАД загуби скъп човек и колега – доц. д-р Елисавета Стефанова – лекар с голямо сърце, съобщиха от лечебното заведение.


„Дълбоко скърбим за загубата на нашия колега и приятел, отличен професионалист и човек, раздаващ се за благото на хората. Отиде си от нас човек с доказани нравствени добродетели, заслужил уважението на своите близки, приятели и колеги.
Със своята всеотдайност тя оставя след себе си светъл пример за достойно извървян житейски път, посветен на професията в името на хората“, написаха нейни колеги.


Доц. Елисавета Стефанова завършва медицина в МУ-София през 1982 г.

 

Има придобити специалности по педиатрия и детска ендокринология. От 1986 г. работи в Клиниката по ендокринология, диабет и генетика при СБАЛДБ – МУ – София, като от 2016 г. е неин началник.


Доц. Стефанова има над 70 публикации в наши и чужди списания и множество цитирания, участия в конгреси и конференции по педиатрия, детска ендокринология и ултразвук. Участва в написването на учебници и ръководства по педиатрия. Член е на Българска педиатрична асоциация, Българското дружество по ендокринология, Българското дружество по детска ендокринология и член на Европейското дружество по детска ендокринология (ESPE).


Дълбок поклон пред светлата й памет!

Коментари

Анонимен
21 окт 2021 00:30

Светла е паметта на Ели. Загубата и щетите са непоправими. С огромна скръб съболезнования на семействата и колегите ил