Публикация

Кога да се обърнем към ортопед? - АУДИО ПОДКАСТ

Кога да се обърнем към ортопед? - АУДИО ПОДКАСТ

В еп. 5 на подкаста БЕСЕДИ ЗА ЗДРАВЕТО, разговаряме с д-р Джимша Джеймс, началник на отделението по ортопедия и травматология в Медицински комплекс „Доверие”.

 

Опорно-двигателният апарат съставлява най-голямата система от органи в човешкото тяло – той включва всички кости, сухожилия, стави и мускули. Ортопедията е този дял от медицината, който се занимава с причините, профилактиката и лечението на нарушените функции на тези органи, както и с рехабилитацията на пациентите. От своя страна травматологията, изучава въздействието на различните травми върху човешкия организъм. Целта на специалистите – травматолози е да достигнат пълно отстраняване на възникнали травми, чрез приложение на разнообразни диагностични и лечебни методи.

 

Специалистите в отделението по ортопедия и травматология в Медицински комплекс   „Доверие” предлагат  на своите пациенти по-ефективно и по-бързо възстановяване използвайки иновациите в развитието на технологиите в медицината. Това е едно от малкото места в България, където поставят керамични коленни стави, а при протезирането от скоро се прилага и роботизирана хирургия. Протезирането на тазобедрени стави се извършва по метод с по-малък разрез, при който има намалена кръвозагуба и по-малка травма на тъканите. Друга област, в която специалистите в МК Доверие бележат  успехи е хирургията на ръка. При нея особеното е, че може да се стигне до 100% възстановяване на подвижността.

 

❓ Кога търсим помощ от ортопед?

❓ Какво е важно да знаем за основните травми на опорно двигателния апарат?

❓ Какво е характерно за миниинвазивната хирургия?
❓ Кога се налага смяна на става и какво точно означава това?

 

Приятно слушане >>> 

 

БЕСЕДИ ЗА ЗДРАВЕТО е аудиоподкаст, в който със специалисти от Медицински комплекс „Доверие” разговаряме за актуални и интересни за нашето здраве теми, както и споделяме важни съвети за профилактика. Може да задавате своите въпроси на адрес info@mbal.doverie.bg, а ние ще се постараем  да ви отговорим в следващите епизоди.

 

Слушайте и в SPOTIFY

 

Коментари