Публикация

Внезапно ни напусна проф. Георги Едрев

Внезапно ни напусна проф. Георги Едрев

На 12 септември 2021 г. внезапно почина проф. Георги Едрев, национален консултант по оториноларингология и един от най-добрите специалисти в областта на микрохирургия на ухото в световен мащаб. За кончината му съобщиха от Софийския университет "Св. Климент Охридски", където той преподаваше УНГ болести на студенти IV курс от специалност "Медицина".

 

Проф. Едрев е роден през 1944 година в град Силистра. Завършва медицина през 1969 г. във ВМИ - София. По-късно, през 1973 г. придобива специалност по оториноларингология. Започва професионалния си път като отриноларинголог в Силистра, като продължава в Катедра по оториноларингология на Медицинска академия - София, в НМТБ ,,Цар Борис III", МУ на МВР и МБАЛ ,,Лозенец". 

 

Става професор по оториноларингология през 1990 г.  Има допълнителни специализации - хирургия на средно ухо в Москва и в Станфордския университет, Калифорния. В продължение на 10 г. заема поста директор на Националната транспортна болница ,,Цар Борис III". Дълги години е национален консултант по оториноларингология. Министерството на здравеопазването го отличава със златен медал.

 

Проф. Едрев е известен със своите над 130 научни труда, рационализации и изобретения. Не по-малко известен е той със своята поезия. Първата си стихосбирка той издава, когато е на 60 г.

 

Покланяме се пред светлата памет на един изтъкнат лекар и близък приятел на Кредоуеб!

Коментари

Дълбок ПОКЛОН!

ПОКЛОН!

Голяма личност със свободен дух.

ПОКЛОН!

Огромна загуба за българската медицина! Поклон пред паметтс му и искрени съболезнования на близките

Имах възможност да разговарям с него няколко пъти.

Невероятен човек, който пишеше и прекрасна поезия.

Поклон!