Публикация

Престижният институт INSTAND за поредна година сертифицира лаборатория „ЛИНА”

Престижният институт INSTAND за поредна година сертифицира лаборатория „ЛИНА”

Медицинска лаборатория „ЛИНА” защити сертификацията си за диагностика на коронавирус SARS CoV-2 (RNA) от института  INSTAND в Дюселдорф, Германия. Той е считан за най-престижната институция, гарантираща качество на изследванията в Европа.

 

Всяка година генетичната лаборатория на  „ЛИНА” - Бургас участва по своя инициатива във външен контрол за диагностика на вирусите на Хепатит В (HBV DNA), Хепатит С (HCV RNA) и генотипиране на вирусния геном на HCV. След като от 2020 г. диагностиката  на COVID-19 също започна да подлежи на контрол , „ЛИНА” веднага се ключи и в тази програма.  Така медицинското заведение отново доказва, че спазва най-добрите лабораторни практики, гарантиращи точност на изследванията.

 

Сертификат от INSTAND притежава и Референтната лаборатория по молекулярна диагностика на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ).

 

„Радваме се, че покриваме най-високите стандарти в работата си. Предизвикателствата по време на пандемията не са малко, но ние се стремим винаги да сме в крак с новостите, защото нашата мисия е да помагаме на пациентите”, заявяват от екипа на генетичната лаборатория на „ЛИНА”.

 

 

Коментари