Публикация

Събор на БЛС избира новото ръководство на съсловната организация

Събор на БЛС избира новото ръководство на съсловната организация

Редовният 72-ри отчетно-изборен Събор на БЛС стартира днес в 10 ч. в зала 1 на НДК.

 

На него ще бъде избрано ръководство на съсловната организация - председател на УС на БЛС, зам.-председатели, главен секретар и членове на Управителния съвет, председатели и членове на Контролната комисия и Комисията по професионална етика, както и членове на Висшия медицински съвет.

 

Продължаващото медицинско обучение е приоритет за БЛС

 

Приоритетите, които стоят пред съсловната организация в следващите три години, са въвеждането на продължаващото медицинско обучение като задължително за лекарите, заяви председателят д-р Иван Маджаров. Той посочи, че БЛС ще продължи да се грижи за младите медици и да ги върне на мястото, което им беше отнето. Друга основна задача на ръководството е да следи за финансовото състояние и за повишаване цените на медицинските дейности. 

 

Съборът ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки, съгласно заповедта на министъра на здравеопазването от 2 септември.

 

Излъчват филм за д-р Стефан Черкезов по време на събора

 

Документалният филм „Забрава“, посветен на историята на д-р Стефан Черкезов, ще бъде излъчен за първи път по време на отчетно-изборния събор на БЛС, който ще се проведе утре, съобщиха от Лекарския съюз. Филмът е по сценарий на проф. Златимир Коларов, а режисьор е доц. д-р Валентина Фиданова-Коларова.

 

На 15 август 1963 г. младият участъков лекар жертва живота си, за да извади пътници от горящ автобус край Горна Оряховица. В памет на д-р Черкезов датата на неговата гибел е обявена за Ден на спасението и медиците, загинали при изпълнение на служебния си дълг. 

 

 

Снимка: Архив

 

Коментари