Публикация

Безплатни кардиологични прегледи в „Софиямед“

Безплатни кардиологични прегледи в „Софиямед“

Екипът на Клиниката по кардиология на УМБАЛ „Софиямед” ще отбележи Световния ден на сърцето - 29 септември, с безплатни кардиологични прегледи. Те ще се проведат на 29.09.2021г. (сряда) от 13:00 до 17:00 часа в ДКЦ „Софиямед“ БЛОК1 (бул. „Г.М.Димитров“ 16), кабинет № 1


Необходимо е предварително записване на тел. 0895 555 444 и 02 465 00 00


или онлайн през платформата на Superdoc.bg - https://superdoc.bg/lekar/profilaktichni-kardiologichni-pregledi


Cъpдeчнocъдoвитe зaбoлявaния ca пpичинa зa 65% oт cмъpтнocттa в Бългapия

 

а оĸoлo 80% oт cмъpтните cлyчaи мoгaт дa бъдaт избeгнaти чpeз ĸoнтpoлиpaнe нa pиcĸoви фaĸтopи ĸaтo пpeĸoмepнa yпoтpeбa нa aлĸoxoл, цигapи, пpиeм нa coл, липca нa физичecĸa aĸтивнocт, виcoĸи нивa нa xoлecтepoл и пoвишeнo ĸpъвнo нaлягaнe, затлъстяване.


„Профилактични прегледи за сърдечносъдови заболявания е добре да се извършват веднъж на 1-2 години, като се започне от 45 години при мъжете и 50 години при жените. Честотата на прегледите се определя от индивидуалния рисков профил. При наличие на повече от два рискови фактора за исхемична болест на сърцето е необходимо ежегодно изследване на липиден профил, ЕКГ, и насочени изследвания при установяване на абнормна находка“, коментира д-р Ивета Ташева, д.м., началник на Клиниката по кардиология в УМБАЛ „Софиямед“.
Прегледите ще се осъществяват в Кабинет 1, без преминаване за регистрация на Регистратура.
Прегледът е придружен от ЕКГ и измерване на кръвно налягане!!!

Коментари