Публикация

Пловдив се включва в подкрепа на кампанията за Световния ден на сърцето

Пловдив се включва в подкрепа на кампанията за Световния ден на сърцето

Пловдив се включва в отбелязването на Световния ден на сърцето на 29 септември, а фонтанът пред общината светва в червено точно в 20.00 часа.

 

„Използвай сърцето си“ е кампания, която обхваща целия свят

 

Тя свързва доброволци, организации, семейства, общности и управляващи, които участват в инициативи, свързани с призив за подобряване здравето на всички членове на обществото. Организатор е Световната сърдечна федерация със съдействието на община Пловдив, а целта е повече информираност за сърдечно-съдовите проблеми.

 

На 29.09.2021 г. за първи път България се присъединява към призива за осветяване на значими национални обекти в червено в подкрепа на борбата със сърдечно-съдовите заболявания.

 

Освен Пловдив още 4 града се включват в кампанията - София, Плевен, Велико Търново и Варна


Кампанията акцентира върху здравето на сърцето и начините за превенция на сърдечно-съдовите заболявания, грижата за сърцето, контролът на сърдечно-съдовите заболявания, посредством технологиите, поддържането на активен контакт с лекар, превенция на затлъстяването и заостряне на вниманието на хората върху спазването на принципите за здравословен начин на живот.   

 

Дружество на кардиолозите в България стартира националната информационна кампания „Използвай сърцето си“ за Световния ден на сърцето в партньорство с Българско дружество по интервенционална кардиология, Съсловно сдружение по кардиостимулация и електрофизиология в България и Асоциация на студентите по медицина в България. 

 

В 20 ч. тази вечер Доц.Мария Токмакова, специалист кардиолог, преподавател в Медицински университет - Пловдив, бивш председател на дружеството и член на УС, ще също ще бъде до фонтана и ще отговаря на въпроси

 

 

Коментари