Публикация

Безплатни прегледи за рак на гърдата в УМБАЛ „Света Марина“ – Варна през октомври

Безплатни прегледи за рак на гърдата в УМБАЛ „Света Марина“ – Варна през октомври

За поредна година УМБАЛ „Света Марина” – Варна се присъединява към инициативата за профилактична и информационна кампания, свързана със Световния месец за борба с рака на гърдата. Кампанията е с цел профилактика и ранно диагностициране на рака на гърдата. Специалистите във варненската университетска болница напомнят, че заболяването е напълно лечимо, ако бъде открито в първите стадии на развитието си.


Безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата в Клиниката по гръдна хирургия в УМБАЛ „Света Марина“ – Варна ще се провеждат в дните вторник, сряда, четвъртък и петък в хирургичен кабинет в централно фоайе на ет. 8 от 14:00 часа.

 

Записването за всяка седмица ще се извършва в предходния петък от 09:00 до 12:00 часа на тел.: 052 978 - 693


Лаборатория по медицинска генетика към УМБАЛ „Света Марина“ ЕАД – Варна се включва активно в борбата с наследствения рак на гърда и яйчник. Структурата предлага безплатно провеждане на медико-генетична консултация за оценка на риска при Вас и Вашите близки на ет. 2, каб. 260 всеки делничен ден от 08:00 до 13:00 часа, с предварително записване на тел.: 052 978-649 или е-mail: genetikavarna@svetamarina.com.


Ракът на гърдата е най-честото онкологично заболяване сред жените по целия свят

 

Открит навреме, ракът на млечната жлеза е лечим в над 97% от случаите. Тъй като първите симптоми остават незабелязани – не може да се опипа и не предизвиква болка, се налага провеждане на скрининг.

Коментари