Публикация

Стартира Ново Нордиск - Виртуална академия!

Стартира Ново Нордиск - Виртуална академия!

 

Имаме удоволствието да Ви представим новата Ново Нордиск Виртуална академия, посветена на съвременните практически аспекти в лечението на захарния диабет.

 

Инициативата се реализира в партньорство с Ново Нордиск - двигател на промяната в лечението на диабета.

 

Целта на "Виртуалната академия“ е да повиши знанията на медицинските специалисти, като им представя научните постижения, новите тенденции и терапии при захарния диабет в поредица от клинични случаи и експертни материали, предназначени за ендокринолози, общопрактикуващи лекари, кардиолози и нефролози, както и за всички други медицински специалисти, чиято работа е свързана с диагнозата и лечението на диабета.

 

Представяме на Вашето внимание първия от поредицата клинични случаи, целящи повишаването на познанията на медицинските специалисти в областта на съвременното лечение на захарния диабет.

 

 

Д-р Димитър Георгиев, началник на Отделението по Ендокринология в МБАЛ „Медлайн“, град Пловдив, представя клиничния си опит и терапевтичното поведение в клиничен случай - жена на 68 години, при която диабетът е диагностициран случайно преди около 11 години. Не спортува, със затлъстяване (ИТМ 34,6 кг/м2), фамилно обременена, с лош гликемичен контрол, както и засилващи се оплаквания, свързани с диабетна полиневропатия. С наличие на ИБС и прекаран остър миокарден инфаркт през 2016 г, което я определя като болна с много висок сърдечно-съдов риск след преживения съдов инцидент.

 

Д-р Димитър Георгиев посочва защо и как е осъществена промяната на терапията до започването на лечение с Xultophy® и какви резултати се постигат при пациентката. Изтъква се значението на коморбидността, рисковите фактори и постигането на индивидуалните терапевтични цели.

 

<<Към Kлиничен случай I>>

Коментари