Публикация

Специализант е новият отличник в  Дигиталния колеж по диабет

Специализант е новият отличник в  Дигиталния колеж по диабет

Специализантът по Ендокринология д-р Михаела Стоянова е новият Отличник в Дигитален колеж по диабет. Отличието се присъжда за нейното активно и последователно участие в колежа.


Лекарката специализира в МБАЛ „Княгиня Клементина“ в София, бившата Пета градска болница. Завършила е Медицина в Медицинския университет в Плевен през 2017 г., но е родена във Варна. Още при дипломирането си обаче е твърдо решена, че ще работи в столицата, защото е убедена, че там ще израсне и ще се утвърди като специалист. В момента неин наставник е шефът й – д-р Ивайло Лефтеров. Той е човекът, към когото се обръща за помощ при нужда. Казва обаче, че разчита на целия екип – лекари и медицински сестри, защото са много отзивчиви и отлично подготвени.


Какво я привлича в Ендокринологията?


Много е нежна и обръща специално внимание на детайла, обяснява д-р Стоянова. Освен това е поликомпонентна и много разнообразна. 


С КредоУеб се запознава на конференция на ендокринолозите. Става й интересно още при представянето, но напълно е запленена, когато „влиза“ в платформата. Бързо открива Дигиталния колеж по диабет, където попада на съкровище от знания - най-новите проучвания, най-добрите лектори – доценти и професори, които отлично съчетават уменията на експерти и на лекари с опит. А най-важното за д-р Стоянова е, че цялата информация е достъпна online и може да я следи от всякъде и по всяко време.
До момента вече е прочела всички лекции и е направила тестовете. Много са полезни, но те далеч не са единственото, от което могат да възползват медиците, чието обучение започва на студентската скамейка и продължава през целия им живот. За нея са важни новите терапевтични подходи и последните медикаменти.

 

Публикациите от Дигиталния колеж й помагат в сложните казуси


Д-р Стоянова споделя, че ползва доста често публикациите за диабет, метаболитен синдром и щитовидна жлеза в работата си. Всеки ден се сблъсквам със сложни казуси и в зависимост от това по кое време на денонощието е, търся помощ от интернет, по телефона или отворям учебника, пояснява тя. 


В свободното си време, което е твърде ограничено, обича да се занимава със спорт – помага й да се освободи от стреса и от психическото напрежение. Освен това дава личен пример на своите пациенти. Повечето от тях са с метаболитен синдром и за тях е много важно да тренират. Казват ми, че няма кога, а аз им показвам как може да стане – освен посещения във фитнеса, могат да практикуват бягане в парка или да тренират самостоятелно вкъщи пред лаптопа, когато е наложена карантина. 


Колкото и да е преуморена и ангажирана, особено сега покрай COVID кризата, д-р Стоянова, винаги намира сили и време за домашния любимец – лабрадора Бари. Разходките с него й доставят истинско удоволствие.

Коментари