Публикация

По най-висок стандарт: Реновираха стратегическа клиника във ВМА-Варна

По най-висок стандарт: Реновираха стратегическа клиника във ВМА-Варна

Клиника „Термична травма, пластично-възстановителна и естетична хирургия” на МБАЛ-Варна към Военномедицинска академия (ВМА) вече е изцяло ремонтирана и модернизирана.


Паралелно с реновирането на клиниките в столичната военна болница, започнаха ремонтни дейности и в периферните.

 

Модернизацията е в унисон с цялостната концепция на ръководството на Академията за превръщането й във високотехнологична болница

 

предлагаща най-съвременни методи за диагностика и лечение и с разбирането, че всеки един военнослужещ, независимо в коя част на страната се намира, има право на еднаква качествена помощ.


Клиника „Термична травма, пластично-възстановителна и естетична хирургия” на Военноморска болница е създадена през 1988 г. и оттогава на практика не е реновирана. 33 години по-късно вече е преобразена по европейски модел, като след продължилия няколко месеца ремонт, специалистите вече могат да лекуват болните при перфектни условия и в уютна обстановка.

По здравна карта ние отговаряме за Североизточна България и Черноморието. В района около нас няма друга такава специализирана клиника – не само за термична травма, но и за пластично-реконструктивна хирургия. Поемаме изгаряния от най-малък до най-висок процент, извършваме и редица реконструктивни операции, коментира доц. Йоланда Папазова, ръководител на клиниката.


„При нас се работи абсолютно всичко в областта на пластичната хирургия, реконструкции и изгаряния, мекотъканни дефекти, рани. Изключение прави единствено естетичната хирургия”, допълва специалистът.


Около 400 са високоспециализираните и големите операции, извършвани в клиниката на годишна база

 

Т.нар. малките процедури варират между 1000 – 1500, а средните са около 700-800.


„Няма как да скрием удовлетворението си, че всичко е обновено до най-малкия детайл. Операционната зала е оборудвана с най-съвременна апаратура, асептичната и септична превързочни също са изцяло преоборудвани“, отчита доц. Папазова.

Коментари